dimarts, 6 d’octubre del 2020

COMENCEN ELS CLUBS DE LECTURA

 La Biblioteca de l’Espluga reprèn els clubs de lectura infantil i juvenil amb mesures i amb èxit de participació


Durant el mes de setembre, la Biblioteca Municipal Mossèn Ramon Muntanyola

va reprendre els clubs de lectura juvenil i infantil, unes activitats adaptades a la nova normativa, però que conserven l’essència i el foment de la lectura.


La Biblioteca Municipal Mossèn Ramon Muntanyola ha reprès el club de lectura juvenil, que arriba a la seva quarta edició i el club infantil a la seva segona edició.
Des de la creació d’aquests dos espais infantils i juvenils, s’han reunit tots els darrers dimecres de mes un total de 12 nenes i nens, el club juvenil, d’edats compreses entre els 9 i 12 anys. També les 6 nenes i nens de 6 a 8 anys en el club infantil, per comentar els llibres llegits. De moment la Biblioteca ha proposat i s’han llegit un total de 32  títols entre els dos clubs.

L’experiència és molt enriquidora ja que els infants gaudeixen de la lectura tot compartint les sensacions produïdes pel llibre amb els seus companys.

A més a més, a cada nena i nen se’ls proporciona una llibreta on hi van elaborant una fitxa per cada llibre llegit amb fotos de la portada, de l’autor/a, de l’il·lustrador/a, així com algun tret característic d’aquest i la puntuació que cada lector li ha atorgat al llibre, entre altres informacions. Un cop finalitzat el club de lectura aquestes llibretes romanen a la Biblioteca perquè altres nens i nenes puguin disposar d’aquesta breu però important informació.

Les sessions del club de lectura infantil estan guiades per la bibliotecària Nuri Estadella i la mestra voluntària Dolors Foguet. La resposta per part dels nenes i nenes, en el primer dia dels clubs,  ha estat molt positiva i entusiasta, fet que es valora molt positivament per parts dels pares i mares, així com per les professionals que els dirigeixen.

 


Un nou curs. Som-hi!

 






2 comentaris:

  1. Una activitat genial, esperant a la propera trobada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Genial per ells i per mi... aviat passen els dies i ens retrobarem!!

      Elimina

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...