dilluns, 14 de setembre del 2020

SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ

 



La Biblioteca de l’Espluga convidada a la Setmana del Llibre en Català a Barcelona

La Biblioteca Mn. Ramon Muntanyola ha estat una de les quatre biblioteques seleccionades del Camp de Tarragona per ampliar el seu fons, en un dels esdeveniments literaris i culturals més importants del país.

Del 9 al 13 de setembre s’ha celebrat a Barcelona la 38a edició Setmana de Llibre en Català, un esdeveniment literari impulsat per Editors.cat, mostra de la riquesa i diversitat de l’edició en català.

El Servei de Biblioteques, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), ha impulsat el programa de suport a les fires del llibre de Catalunya que porta les biblioteques públiques a comprar títols a les fires que se celebren a Catalunya.
El Servei aposta per un projecte que beneficia d’una banda a les fires, atès que se’ls garanteix una quantitat d’ingressos addicional; i de l’altra a les biblioteques, que poden ampliar el seu fons adquirint-hi les novetats exposades

A la província de Tarragona han estat quatre les Biblioteques seleccionades, entre elles la Biblioteca pública i municipal de l’Espluga, que ha assistit a l’esdeveniment per adquirir-hi nous fons, amb una dotació de mig miler d’euros.

Més enllà de les adquisicions, l’objectiu principal del projecte és que les biblioteques enforteixin el seu vincle amb els editors i els llibreters de Catalunya, motiu pel qual en cada una de les fires s’inclou una activitat que pretén afavorir la trobada i el diàleg entre els diferents agents del sector del llibre.


La bibliotecària de l’Espluga Núria Estadella i el regidor de Cultura Enric Mercadé van assistir el passat dijous 10 de setembre en aquest esdeveniment literari i cultural. Participant en la ponència “Com triar literatura infantil i juvenil per a la teva Biblioteca” pensada per les responsables de les biblioteques. Així com a l’espai de venda de La Setmana, ubicat aquest any al Moll de la Fusta de Barcelona, a causa de la situació actual provocada per la Covid-19.


Els llibres adquirits per la Biblioteca Mn. Ramon Muntanyola recullen les necessitats dels lectors locals i l’oportunitat de descobrir nous títols de la literatura infantil, juvenil i per adults. Escollint també les novetats pels clubs de lectura que impulsa cada any la Biblioteca i que aviat engegaran el curs 2020-2021.

 Un espai, La Setmana del Llibre en Català, on més de 100 biblioteques del país s’ha trobat amb un objectiu comú: Sumar i descobrir nous títols editorials per a bastir de nous fons les biblioteques públiques. Durant la jornada també hi ha hagut espais de trobada amb altres biblioteques, on entre les responsables d’aquests equipaments han intercanviat recursos i projectes.

 







 


 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...