dimecres, 18 de març del 2020

#TotAniràBé #TotSortiràBé #LaCulturCasa


La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola se suma a les campanyes: “Tot anirà bé”, “Tot sortirà bé” i “La cultura a casa” fent una crida a la participació a les famílies Espluguines confinades.

La Biblioteca de l’Espluga, tancada per prevenció davant del Covid19, anima a través de xarxes socials a les famílies Espluguines a crear i a guardar els dibuixos amb arcs de Sant Martí per organitzar una exposició un cop passat el Covid19.
També ofereix recursos de lectura, eines digitals culturals i propostes audiovisuals per facilitar eines de dinamització infantil i juvenil durant el confinament.
La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola se suma a la campanya #Totaniràbé i #TotSortiràBé fent una crida a les famílies Espluguines a crear i guardar els dibuixos amb arcs de Sant Martí
per crear una exposició, un cop es recuperi la normalitat, després del pas del Covid19.
La iniciativa nascuda a les xarxes socials, ha omplert d’arcs de Sant Martí, finestres i balcons. Aquest ha estat una campanya per dotar de recursos a les famílies durant els primers dies de confinament, una proposta en la que molts infants de l’Espluga ja han participat. Aquesta acció pretén conscienciar als més petits, de la importància de quedar-se a casa, desenvolupar la creativitat de les nenes i els nens i també fomentar valors com la solidaritat, la generositat i el civisme, així com reconèixer a totes les persones que treballen pel bé de la comunitat.
Un cop recuperada la normalitat, la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola vol organitzar una exposició col·laborativa al pati de l’Antic Hospital, on nenes i nens espluguins puguin exposar els dibuixos fets durant el dies de confinament.
D’aquesta manera també es vol que els infants s’animin els uns als altres a fer aquestes creacions artístiques i alhora a través d’aquests treballs entenguin més bé la pandèmia del coronavirus i la importància de quedar-se a casa per reduir el risc de contagi.




La Biblioteca també ha creat un recull de recursos per a fomentar la lectura, accés a recursos culturals o disposar de contingut audiovisual durant els dies de confinament a través de diversos enllaços digitals:
• Recursos de les Biblioteques Públiques de Catalunya
Servei eBiblioCat
https://catalunya.ebiblio.es/opac/#index
eBiblioCat és la plataforma que dóna un servei de préstec de llibres electrònics, de revistes, de pel·lícules, descàrrega d’audiollibres i accés a documentals, música, a enciclopèdies, i a idiomes. 
Cal registrar-se a Argus amb un codi alfanumèric: https://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/screens*cat/help_carnet.html

  
• Recursos culturals i audiovisuals
“Agenda Cultural a Casa”, un recull d'activitats culturals virtuals. https://agenda.cultura.gencat.cat/content/agenda/ca.html
50 curts imprescindibles per treballar les emocions i els valors a l’aula del Blog de Nati Bergadà.
https://natibergada.cat/curts-per-treballar-valors
Blog Som Docents, cursos en línia i recursos
https://somdocentsblog.wordpress.com/
Es poden enviar recursos a: biblioteca@esplugadefrancoli.cat
Unes iniciatives que s’impulsen i compten amb el suport de les regidories de cultura i educació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí que treballen per acompanyar les iniciatives de la biblioteca municipal.
Pel que fa al tancament de l’equipament municipal, des del divendres 13 de març la Biblioteca de l’Espluga roman tancada, com ho van fer llars d’infants, escoles, instituts, centres de formació professional i universitat de Catalunya per evitar la propagació del coronavirus.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...