dijous, 25 de gener del 2018

Primer club infantil de la Conca de Barberà

La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí impulsa el primer club de lectura infantil de la Conca de Barberà


La Biblioteca Pública Municipal Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí posarà en funcionament, aquest mes de febrer, un club de lectura infantil, adreçat a infants d’entre 9 i 12 anys.

En aquest club de lectura infantil, els participants llegiran un llibre al mateix temps des de casa seva, i l’últim dimecres de cada mes, tindrà lloc la sessió conjunta amb tots els membres participants, per tal de comentar la lectura mensual durant uns tres quarts d’hora.

La proposta està oberta a tothom, i neix amb la voluntat de reflexionar obertament i lliurement, i permetrà ajudar als infants a desenvolupar les seves capacitats lingüístiques i de comprensió lectora, i, el fet de treballar en grup, fomentarà entre ells la capacitat de participació i de comunicació.

El club de lectura infantil vol participar d’una manera activa i engrescadora en estendre l’experiència de llegir, sense perdre de vista que la lectura ha de ser un plaer i una activitat d’oci, encomanant la passió pels llibres, que és un dels grans reptes de la societat actual, tenint en compte que no existeix una fórmula màgica per a despertar l’interès per la lectura, premissa en la que segurament coincideixen la majoria d’especialistes.
“l’experiència de llegir més enllà de les aules”

Quins són els objectius?
·         Potenciar el gust i l’interès per la lectura
·         Adquirir una bona mecànica lectora
·         Adquirir una bona comprensió lectora
·         Respectar el termini de retorn del material de préstec
·         Mantenir una conducta adequada (escoltar ,silenci…)
·         Prendre decisions conjuntes (decidir el nom del club, torn de lectura…)
·         Participar en les activitats de final de lectura (donar l’opinió, respondre a les preguntes, situació en el mapa del conte…)
·         Respectar l’opinió d’altres



Com s’hi pot participar?

La participació al club de lectura infantil és lliure i gratuïta i per tal de poder-s’hi inscriure cal tenir entre 9 i 12 anys, i cal presentar l’autorització signada pel pare, mare o tutor, i omplir una sol·licitud, que caldrà entregar al taulell de préstec de la mateixa biblioteca o trucar al 977871432.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...